Over Martijn

Ik ben Martijn Kist (1979) en met Stressreductie In Praktijk wil ik mensen helpen om beter met stress om te gaan, om zo de effecten van stress op hun leven te verminderen.

Ik geloof dat je hiervoor niet alleen met je hoofd aan het werk moet, maar ook met je lijf. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar.

Mijn uitgangspunt is dat als je dichter bij jezelf blijft, in verbinding met je omgeving en leeft (en werkt) vanuit je kwaliteiten, dan komt groei vanzelf en heeft stress geen kans.

Mijn verhaal
Na mijn opleiding tot sportleider aan het CIOS in Heerenveen heb ik ervaring opgedaan als buitensportinstructeur, judoleraar, fitnessinstructeur en loop- en conditietrainer.

Als sporttherapeut (V.O.S. opleidingen) heb ik individuele sporters begeleid en gewerkt als sportverzorger en masseur bij een voetbalclub en verschillende evenementen zoals: hardloopwedstrijden, turnwedstrijden en survivalruns.

Als groepsleider heb ik bij een tbs-kliniek gewerkt op afdelingen met cliënten met verslavings- en agressieproblematieken. Hier heb ik naast de groepsbegeleiding ook veel (individuele) sportbegeleiding kunnen geven.

Later ben ik een hele andere tak van sport ingerold. Ik ben bij een grootbank gaan werken. Hier heb ik ervaring op kunnen doen als zakelijk adviseur en heb ik veel projecten en verandertrajecten begeleid. Hiervoor heb ik zowel met Prince2 als Agile methodieken gewerkt. Als leidinggevende ben ik bij deze werkgever in een burn-out terecht gekomen. Mindfulness en Runningtherapie hebben mij geholpen om te herstellen en ik heb zelf hiervan de kracht mogen ervaren. Door uit mijn hoofd te gaan en in mijn lijf ben ik er weer helemaal bovenop gekomen. Na mijn herstel werd ik door een reorganisatie boventallig en heb ik ervoor gekozen om mijn eigen bedrijf te gaan beginnen en me hiervoor om te scholen.

Ik heb me omgeschoold tot stresscoach, mindfulnesstrainer en runningtherapeut. In combinatie met mijn ervaring als sportleider, sporttherapeut en projectmanager denk ik een verschil te kunnen maken voor mensen die praktijk- en ervaringsgericht aan de slag willen met hun stressgerelateerde klachten.

Ik word zelf erg blij van trailrunnen en mountainbiken, oftewel bewegen in de natuur. Mijn droom is dat burn-outs niet meer voorkomen en ik zet me hier graag voor in. Heb je een idee of een vraag, ik ga graag met je in gesprek.

Wil je meer weten, kennismaken of een afspraak maken?
Neem contact met me op.

Martijn Kist
info@stressreductieinpraktijk.nl
06 41 23 55 44