Mindfulness

Heb je geestelijke en/of lichamelijke klachten als gevolg van stress zoals; vermoeidheid, gejaagde-, angstige- of depressieve gevoelens of onverklaarbare lichamelijke klachten? Mindfulness kan je helpen om deze klachten te verminderen.

Mindfulnesstraining MBSR
Tijdens een mindfulnesstraining train je je aandacht en leer je om opmerkzaam te zijn van de huidige ervaring. Hierdoor kun je stress en andere automatische reacties sneller opmerken en hier bewust op te reageren. Je zet als het ware de automatische piloot uit en kunt bewust en effectiever reageren op stressvolle situaties.

MBSR is een afkorting voor Mindfulness Based Stress Reduction en is het stressreductieprogramma wat Jon Kabat-Zinn in 1979 heeft ontwikkeld. Hiervoor heeft hij meditatietechnieken uit de Boeddhistische context gehaald en samengebracht met westerse psychologische modellen.

Mindfulness kun je het beste vertalen als bewust in het hier en nu bezig zijn, met aandacht, openheid, en zonder te oordelen. (Jon Kabat-Zinn)

Het programma
De mindfulnesstraining is een ervaringsgerichte training waar je leert door te doen. De training bestaat uit acht wekelijkse sessies van ongeveer 2 uur en een stiltedag. Elke sessie heeft zijn eigen thema zoals; omgaan met obstakels, grenzen leren kennen en uitdagingen bewust beantwoorden.

Kosten
Het volledige MBSR-programma bestaande uit acht sessies van 2 uur, een stiltedag, een werkboek, audiobestanden voor de thuisbeoefening en het gebruik van de materialen kost 325 euro.

Vergoedingen
Als mindfulnesstrainer sta ik ingeschreven als categorie 1 lid bij de Nederlanse Mindfulnessvereniging VMBN. Dat betekent dat een aantal zorgverzekeraars (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining MBSR vergoed. Vaak zijn hier wel voorwaarden aan verbonden.

Op www.zorgwijzer.nl staat een overzicht per zorgverzekeraar wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn. Als je hier vragen over hebt, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen via info@stressreductieinpraktijk.nl

Meer informatie of aanmelden 

Mindfulness

Mindfulnesstrainer Martijn Kist